Geregistreerd mediator. Aangesloten bij De Raad van Mediators.
Lid NMv. ADR full certified.
Eindhoven - 's-Hertogenbosch
Oss - Tilburg e.o.

Scheiden hoeft geen kapitalen te kosten

Een echtscheiding hoeft geen kapitalen te kosten als beide partners er samen goed uit willen komen. Een ander verhaal wordt het als dat niet lukt en het uitdraait op een vechtscheiding. De kosten lopen dan als snel op naar 5000 euro tot soms wel 20.000 euro of meer. Het grootste deel van dat geld bent u kwijt aan advocaten.

Los het op met een mediator!

Indien partijen er samen uit willen komen, is het verstandig om zo spoedig mogelijk met een gespecialiseerde mediator te gaan praten. Die kan het hele proces begeleiden en zorgen dat alles voldoet aan wettelijke regels. Belangrijkste is natuurlijk dat de mediator er voor zorgt dat de communicatie tussen beide partijen goed blijft verlopen.

Je bent al gescheiden? Denk dan eens aan een update (APK) gesprek.

Wat kost het?

Scheiden met behulp van een mediator is veel minder duur dan scheiden met ieder een eigen advocaat. Bovendien kun je de kosten van een mediationtrajekt beinvloeden door meer of minder zelf te doen. Een mediationtrajekt kost gemiddeld tussen de 750 tot 2000 euro (= totaalbedrag voor 2 pers.).

Naar de rechtbank?

Indien je in gemeenschap van goederen getrouwd bent of onder huwelijkse voorwaarden getrouwd bent, is het uiteindelijk de rechter die een 'beschikking' af moet geven. De mediator regelt dit allemaal voor jullie.
De kosten voor het rechtbanktrajekt bedragen ongeveer 600 euro (griffierecht, procureur etc.)

Convenant opstellen

Samen met de mediator stelt u een convenant op. Dat wordt door beide partijen ondertekend. In het convenant worden alle afspraken tussen partijen vastgelegd. De rechter neemt het convenant op in zijn beschikking. Wij kijken ook naar de mogelijkheden die je hebt m.b.t. hypotheek en huis, maar zijn niet 'verbonden' aan een bank en jij kiest dus helemaal vrij.

Ouderschapsplan 

Zijn er minderjarige kinderen geboren tijdens het huwelijk en zijn die nog minderjarig dan dient er een ouderschapsplan te komen. Hierin worden alle afspraken opgenomen die u met elkaar maakt om er zeker van te zijn dat de opvoeding, verzorging en welzijn voor de kinderen goed geregeld blijft.

Vragen over uw echtscheiding? Plan -gratis en vrijblijvend een gesprek in met één van onze gespecialiseerde mediators.

Open brief aan gescheiden ouders

(een initiatief van Villa Pinedo die kinderen van gescheiden ouders aan het woord laat)

Aan alle gescheiden ouders van Nederland

Met deze brief willen wij jullie laten weten hoe wij ons voelen. `Wij ‘ zijn de 70.000 kinderen per jaar die op een dag te horen krijgen dat hun ouders uit elkaar gaan. Op die dag wordt alles wat veilig en vertrouwd was ineens anders. Veel van ons moeten verhuizen, naar een andere school, wennen aan jullie nieuwe liefdes en in het ergste geval 1 van de ouders heel erg missen. En dat doet pijn...


Kinderen van gescheiden ouders