Geregistreerd mediator. Aangesloten bij De Raad van Mediators.
Lid NMv. ADR full certified.
Eindhoven - 's-Hertogenbosch
Oss - Tilburg e.o.

Ook de vraag waarvoor en waarom mediation wordt veel gesteld. Mediation kunt u vertalen als 'bemiddeling'. Via mediation komen twee partijen die een conflict hebben met hulp van een mediator toch tot afspraken. En dat zonder tussenkomst van een rechter.

Geschikt voor alle conflicten?

Op de vraag of mediation geschikt is voor alle conflicten is het eerlijke antwoord nee.

Belangrijkste voorwaarde is namelijk dat er twee partijen zijn die open staan voor mediation en er de voorkeur aan geven het conflict op te losen via bemiddeling in plaats van de gang naar de rechter te maken.
Als er twee partijen zijn die die bereidheid hebben, is feitelijk ieder conflict op te lossen via mediation.Doe de mediationscan

De mediationscan geeft u gratis en vrijblijvend inzicht in de vraag of uw situatie/conflict via mediation opgelost zou kunnen worden. Daarnaast krijgt u een indicatie van de kosten.
De mediationscan bestaat uit een online in te vullen formulier. Na ontvangst van het formulier nemen we op de door u aangegeven wijze heel even contact met u op om het kort door te spreken. Vervolgens ontvangt u per mail het advies en een indicatie van de kosten. Daarna kunt u altijd een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek aanvragen.
Plaats u vervolgens een definitieve aanvraag dan krijgt u een gespecificeerde offerte toegestuurd. Als die naar wens is, kunt u besluiten de opdracht bij conflictenmediator/Westerling Mediators neer te leggen.
Wij werken onder auspiciën van de Raad van Mediators en zijn door het ADR-register gecertificeerd. We conformeren ons dus ook aan onder meer de klachtenprocedure.

Klik op de zwarte driehoek bij de vragen om uw keuze te bepalen.

Mediationscan

Is mediation duur?

Het is is een veelgestelde vraag. Duur is een relatief begrip. In vergelijking met een advocaat heeft een mediator een lager uurtarief. In tegenstelling tot advocaten maakt de Conflictmediator bij bijvoorbeeld echtscheidingen een all-in tarief. U staat dan nooit voor verrassingen. De belangrijkste redenen waarom mediation voor u meestal voordeliger is, leest u hiernaart.


de Conflictenmediator is volledig gecertificeerd

Waarom kiest u voor mediation?

  1. u voorkomt (dure) procedures bij de rechtbank
  2. in plaats van ieder een eigen advocaat, heeft u samen één mediator
  3. efficiënte werkwijze
  4. uiteindelijk een bevredigendere en duurzamere oplossing
  5. gesloten offerte, dus geen financiele verrassingen achteraf!