Geregistreerd mediator. Aangesloten bij De Raad van Mediators.
Lid NMv. ADR full certified.




Eindhoven - 's-Hertogenbosch
Oss - Tilburg e.o.

Meer loon...minder te besteden?

De loonstroken van januari vallen op de mat. Goed nieuws: onder aan de streep (netto) blijft er net iets meer over. Hebben we nu ook meer te besteden?

Het antwoord is in de meeste situatie helaas NEE. De loonsverhoging die je krijgt compenseert 'slechts' de inflatie. Boodschappen worden gemiddeld ieder jaar duurder, maar ook de aanbieders van uw telefoonabonnement, internet, onderhoud cv-ketel en vele andere zaken passen prijsverhogingen toe. Waarom ze dat doen: de loonkosten zijn gestegen...

De prijsstijgingen van deze aanbieders vallen misschien nog mee. Wat er dit jaar echt inhakt zijn de hogere kosten voor de ziektekostenverzekering. Maar ook je energiekosten zullen stijgen. Tot slot doen de gemeentes een stevige duit in het zakje. De gemeentelijke heffingen gaan in veel gemeenten stevig omhoog omdat ze anders de begroting niet rond krijgen. Met name eigenaren van woningen gaan dat merken.

Juich dus niet te vroeg, nadat je je loonstrook bekeken hebt. Wacht eerst maar even een maandje af of je daadwerkelijk meer overhoudt in de portomonnee. Oh ja... en nog even iets om over na te denken: de overheid heeft met geld gestrooid om alles en iedereen overeeind te houden tijdens de Corona-crisis. Zodra de crisis voorbij zal het sleutelwoord weer 'begrotingstekort' zijn en zullen we met z'n allen de gemaakte schulden terug moeten gaan verdienen. Reken daarom de komende jaren maar niet op belastingverlagingen.

Geniet van je loonstrook, want je hebt er hard voor gewerkt!